История на климатиците Toshiba

Toshiba - един от лидерите в производството на офисна и битова електроника, високото качество на която е обезпечена от научно техническите разработки на най-големия в Япония изследователски център Toshiba. Основната продукция на компанията е в областите на копирните апарати, компютрите, CD-ROM и DVD-ROM, телевизорите, факс апаратите, фотокопирите, електронните компоненти, както и климатиците и климатичната техника.

 

Историята на Toshiba

 

На 18-и септември 1799 г. се ражда Хисашиге Танака - син на майстор на украшения от черупки на костенурки. От ранна възраст той се забавлява с конструиране на хитроумни играчки, като една от първите е интелигентна кутия за моливи, която никой не можел да отвори по никакъв начин. Изобретателският дух на Хисашиге продължил да се развива и той изработил още много интелигентни играчки. Най-известната от тях била "Юмихики Дуджи" - кукла, която изстрелвала стрела с лък и при всеки изстрел поразявала цел на два метра.


Хисашиге работел усилено. Изучавал математика и астрономия и използвал необичайното си въображение за различни изобретения. Светлина, горяща десет пъти по-силно от свещ. Часовник с пружина, поддържащ точно време в продължение на повече от 200 дни. Тези му занимания продължили в областта на тежката промишленост, като разработвал парни локомотиви, параходи и оръдия.


През 1875 г. основава фирмата "Tanaka Engineering Works", която всички днес знаем като "Toshiba".
Корпорацията Toshiba станала първата компания в Япония производител на телеграфно оборудване. Първоначално се е казвала Tanaka Engineering Works. Скоро компанията станала една от крупните компании за производство на мощно електротехническо оборудване. Още през 30-те години на 20-ти век първи в Япония започват масово производство на хладилници, перални машини и прахосмукачки. След процес на сливане и преобразувания в 1978 година компанията получава своето съвременно име - Toshiba. През 1985 година създава първия в света портативен компютър. За 129 години от своята история компанията е станала транснационална корпорация и е влязла в числото на крупните световни производители на електроника и електротехника. По данни на списанието Fortune заема 44-то място в списъка на най-крупните компании в света.

 

В наши дни мечтите на Хисашиге са реалност за много хора по света, които използват въображението си и превръщат вдъхновяващите си идеи в продукти и системи, с които подобряват света, в който живеем.

 

Toshiba - означава много добро качество, дълга експлоатация, най-нови технологии.

Можете да разгледате всички нови климатици Toshiba, които предлагаме, със снимки, технически характеристики и цени тук >>

Добра алтернатива са също и рециклирани климатици Toshiba, вижте ги тук >>

Последни статии
© 2015 Всички права запазени