История на климатиците Mitsubishi

Mitsubishi Electric е глобален лидер в областта на проучванията, производството и предлагането на електрическо и електронно оборудване, използвано в комуникациите, битовата електроника, индустриалните технологии, енергетиката и транспорта.


История на компанията Mitsubishi Electric


Историята на Mitsubishi Electric е историята на развитието на съвременна Япония. Компанията е основана през 1921, когато Mitsubishi Shipbuilding Co. (сега Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.) учредява фабрика в Кобе, Япония, произвеждаща електрически двигатели за презокеански плавателни съдове в нова компания наречена Mitsubishi Electric Corporation.

 

През тази година, новата компания навлиза в потребителския сектор с производството и предлагането на пазара на електрически вентилатор, който се превръща в хитов продукт. През следващото десетилетие компанията успява да спечели основните договори, включително и един за разработването на подстанция на електрическите железопътни линии.


През 30-те години, Mitsubishi Electric започва производство, монтаж и поддръжка на асансьори и ескалатори, както и производство на оборудване за производство на електроенергия. Компанията продължава да се разраства и с бързо темпо да се развива и в нови направления, и до 1960 се откроява, като една най-иновативните и разнообразни производители на електрическо оборудване в Япония. В началото на 60-те години, компанията насочва вниманието си и към производствените технологии, ориентирани към съзнателно отношение към околната среда -- това е далеч преди грижата за опазване на околната среда да се превърне в сериозен проблем.

 

През следващите две десетилетия компанията започва да разпростира обсега си отвъд океана, като едновременно с това се утвърждава като пионер в развитието на компютърните технологии, високотехнологичните системи за климатизация, електроника за автомобилите, сателитни задвижвани с фотоволтаични технологии, и производство на ядрена енергия.

 

От 1980 до днес, темпото, с което Mitsubishi Electric е въвеждала и усъвършенствала революционни технологии и продукти с принос за обществото, промишлеността и човека, не е спирало да ни учудва. Тези технологии включват първият в света широк LED екран за спортни зали, най-големият в света CRT телевизионен екран за потребителския пазар, първият в света спираловиден ескалатор, най-бързите в света асансьори, антенната технология, която стои зад първото в света интернет обслужване по време на граждански полети, и много други.

 

Днес, Mitsubishi Electric е глобален гигант, развиваща дейност в 35 страни, с повече от 97,000 служители, и консолидирани нетни печалби от продажби за повече от 31 милиарда щатски долара. (Цифрите са съгласно годишния отчет за 2005 година).

Можете да разгледате всички нови климатици Mitsubishi, които предлагаме, със снимки, технически характеристики и цени тук >>

Добра алтернатива са също и рециклирани климатици Mitsubishi, вижте ги тук >>

Последни статии
© 2015 Всички права запазени