История на марките

История на климатиците National

История на климатиците National

Как се е развивала компанията и производството на климатична техника National във времето За своята почти деветдесет годишна история, японската компания, известна като Matsushita Electric Industrial Co., на която принадлежи търговската марка Panasonic, е произвела най-разнообразни продукти – от ютии и щепсели да военни съдове и самолети.

Вижте още

История на климатиците Sharp

История на климатиците Sharp

За своята 80-годишна история корпорация SHARP нееднократно е наричана “първа”, като причината е не толкова в сферата на бизнеса, колкото в сферата на новите технологии и изобретения. За дата на основаване на компанията се счита 15 септември 1912г., когато токийския жител Токуджи Хаякава регистрира фирма за ремонт на метали изделия.

Вижте още

История на климатиците Sanyo

История на климатиците Sanyo

1947 В Осака (Япония) се построява електромонтажен SANYO. 1950 Създадена е компанията SANYO Electric Co., Ltd. В тази година тя става водещ японски производител на генераторни лампи за велосипеди. 1952 SANYO пускат в производство първия в японската индустрия пластмасов радиоприемник.

Вижте още

История на климатиците Fujitsu

История на климатиците Fujitsu

Fujitsu – в превод от японски език означава “покоряване на планината Фуджи” Fujitsu General Ltd. е крупен Японски концерн, създаден през 1936 в гр. Кавазаки, специализиран в производството на климатична техника. Основна цел на компанията е разработката и производството на високотехнологични продукти.

Вижте още

История на климатиците Toshiba

История на климатиците Toshiba

На 18-и септември 1799 г. се ражда Хисашиге Танака - син на майстор на украшения от черупки на костенурки. От ранна възраст той се забавлява с конструиране на хитроумни играчки, като една от първите е интелигентна кутия за моливи, която никой не можел да отвори по никакъв начин.

Вижте още

История на климатиците Mitsubishi

История на климатиците Mitsubishi

Историята на Mitsubishi Electric е историята на развитието на съвременна Япония. Компанията е основана през 1921, когато Mitsubishi Shipbuilding Co. (сега Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.) учредява фабрика в Кобе, Япония, произвеждаща електрически двигатели за презокеански плавателни съдове в нова компания наречена Mitsubishi Electric Corporation.

Вижте още

История на климатиците Daikin

История на климатиците Daikin

Началото е през октомври 1924 година, когато Акира Ямада основава компанията Osaka Kinzoku Kogyosho Ltd. (OKKL). "Kinzoku" в превод означава "метални изделия" или "машиностроене", и по това време дейността на компанията е ориентирана в производството на тръби, използвани в радиаторите на самолетите.

Вижте още

Последни статии
© 2015 Всички права запазени